Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Poslanik Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru Marijan Pavliček rekao je da od oktobra 2022. brojni hrvatski građani koji su ujedno i državljani Srbije, dobivaju pozive za regrutaciju vezano za moguće mobilizacije vojske Srbije ako dođe do rata na Kosovu.

"Među onima koji su dobili poziv za mobilizaciju su i djelatne osobe Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, hrvatski policajci. Koliko imamo saznanja bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske su dobili pozive, jer imaju dvojno državljanstvo, da se jave u Sremsku Mitrovicu ", kazao je Pavliček u ime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru u Saboru, prenosi Hina.
 
Ističe kako imaju saznanja da se na taj poziv javio jedan hrvatski policajac koji je stupio u kontakt s vojskom Srbije te dobio zadatke kako se ponašati u slučaju mobilizacije. 
 
Pavliček je upozorio kako se radi o bezbjedonosnom propustu.
 
"Ovaj slučaj se htio zataškati. Ravnateljstvo policije o tome nije obavijestilo hrvatsku javnost. U to su se upleli i čelni ljudi SDSS-a kako bi se ovaj slučaj zataškao jer se radi o pripadniku srpske manjine iz neposredne blizine Vinkovaca", kazao je Pavliček.
 
Podsjetio je kako je ta osoba suspendovana s dužnosti i čeka se disciplinski postupak.
 
Ustvrdio je kako se o tom slučaju nije oglasio hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović niti ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, smatra, zbog toga trebao poslati prosvjednu notu Srbiji.
 
Takođe, Pavliček je upozorio i da već tri mjeseca Hrvatska nema čelnog čovjeka Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) i da ta zemlja ima propuste na svim nivoima bezbjednosti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )