Foto: Shutterstock

Prvoklasan recept za krompir, nema ko nije oduševljen!

Sastojci:


6 velikih krompira

2 glavice luka

40 gr parmezana

100 gr starijeg, slanog kačkavalja

100 gr mocarele ili nekog mlađeg kačkavalja

200 gr slanine

50 gr putera

Priprema:


Oljuštiti krompir i isjeći ga na deblje kriške ili ploške. Očistiti luk i isjeckati ga na kockice.


Isjeckajte slaninu i kratko je propržite.


Pripremite dva komada aluminijumske folije i premažite ih uljem.


Na svaki stavite polovinu krompira i luka, pospite pomješanim kačkavaljima i slaninom i spustite tu i tamo pomalo putera.


Privucite krajeve folije i zamotajte ih kao neki zavežljajčić, pa stavite oba "paketića" na roštilj i pecite oko 40 minuta. U rerni, možete ih peći na plehu na temperaturi oko 220 tepeni do sat vremena.


Ništa nećete pogriješiti ni ako ove sastojke složite kao musaku, poklopite u pekaču ili dobro zatvorite folijom pleh pa ispečete.


Napomena: pazite kad servirate, folija je puna vrelog vazduha! 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )