Foto: GS

Trudio sam se koliko sam mogao, nadam se da sam ispunio želju igrača, Košarkaškog saveza Srbije, Nebojše Čovića i javnosti. Jednog dana taj kontinuitet mora neko drugi da nastavi, izjavio je danas selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić.

Pešić je sa KSS potpisao ugovor do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje.

-Ja sam već imao druge ciljeve, planove i obaveze. Uspeli smo to da regulišemo i evo ja sam sada tu, pred vama. Nije bilo pregovora, već razgovora. Nikada ne reci nikad. Situacija je takva da se približavaju kvalifikacije, čuveni prozori za Evropsko prvenstvo. Mi smo već imali jedan prozor u februaru - rekao je Pešić na konferenciji za medije u Beogradu.

Košarkaši Srbije će u novembru igrati dva meča protiv Danske u kvalifikacijama za EP 2025. godine.

- Potom u februaru igramo sa Finskom i Gruzijom. Trudio sam se koliko sam mogao, nadam se da sam ispunio želju igrača, Saveza, Nebojše i javnosti. Jednog dana taj kontinuitet mora neko drugi da nastavi. Trener je u godinama, ali je strast prema košarci još uvek duboko u meni i to je jedan od razloga što smo mi ušli u te razgovore. Sada nam predstoji rad. Ništa u Srbiji ne uspeva kao uspeh. Napravio se kontinuitet, ali ko me zna, ja sam uvek za proces. Naravno da svi žele da pobede, ja želim, ali uvek sam za proces, a taj proces znači te čuvene kvalifikacije, prozore, koji su za nas bile komplikovane - dodao je selektor Srbije.

On je istakao da je najveći uspjeh selekcije Srbije u prethodnom periodu bio plasman na Svjetsko prvenstvo 2023.

-Ne bismo osvojili medalju, ne bismo otišli ni na Olimpijske igre… sve to je na nama, taj sistem kvalifikacija bio protivnik, a mi smo u tom procesu uvek imali 42-43 igrača. Svaki prozor drugi igrači, svake kvalifikacije druga ekipa. Sada kvalifikacije koje nas čekaju, biće dosta izazovno - naveo je Pešić.

On je podsjetio da će 21. novembra igrati protiv Danske. Istog dana u Beogradu će se sastati Crvena zvezda i Partizan u Srbija meču Evrolige.

-Istog dana u Beogradu, kada mi igramo u Kopenhagenu, igraju Crvena zvezda i Partizan. E, sada, treba pobediti Dansku u Kopenhagenu, a potom i tri dana kasnije u Beogradu. Gledam sa optimizmom i sigurno da ćemo napraviti ekipu koja je takmičarska. Ukoliko se ne ujedinimo, klupske zastave u jednu jedinstvenu, zastavu Srbije, neće biti rezultata. Neće biti medalja, rezultata… Mi moramo da znamo da se sve promenilo, nije to više kao što je to nekada bilo. Biće to proces, nimalo lak, da napravimo ekipu. Zvezda i Partizan će morati da učestvuju u formiranju tog tima, ako ne tri igrača, onda jedan - istakao je Pešić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )