Foto: Telegram

Isporuka skupih tenkova "Abrams" Ukrajini pašće na pleća evropskih poreskih obveznika, a samo Amerika će ostvariti dobit, ocjenio je portparol Kremlja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da za sada nema izgleda da se diplomatskim putem riješi ukrajinska kriza.
 
"Sada možemo samo da konstatujemo da trenutno nema izgleda za diplomatsko rješenje situacije u Ukrajini", precizirao je Peskov.
 
On je dodao da su zapadni tenkovi "Abrams" skupi i da će njihov angažman u Ukrajini plaćati isključivo evropski poreski obveznici, a da će jedino Amerikanci ostvariti dobit.
 
"Sve će to prije svega pasti na pleća evropskih poreskih obveznika. Amerikanci će, kao i uvijek, ostati bar na svome, ali najvjerovatnije sa dobrim profitom.

Uvjeren sam da i mnogi stručnjaci razumiju apsurdnost te ideje. Samo što je ovaj plan u tehnološkom smislu prilično promašen, a što je najvažnije, ovo je jasno precjenjivanje potencijala koji treba da doprinese Oružanim snagama Ukrajine. Ovo je još jedna, prilično duboka zabluda", istakao je.
 
Peskov je podsjetio na svoju raniju izjavu da će i ovi tenkovi izgorjeti kao i svi ostali, samo što ovi mnogo koštaju.
 
Ranije je "Vašington post", pozivajući se na američke zvaničnike, izvjestio da najavljen transfer tenkova "Abrams" Kijevu neće stići u bliskoj budućnosti - najvjerovatnije će rokovi biti odloženi na mnogo mjeseci, ili čak godina.

TV kanal "Ej-Bi-Si", pozivajući se na jednog drugog američkog zvaničnika, izvjestio je da tenkovi neće biti stavljeni Ukrajincima na korišćenje minimum još godinu dana, a da prije toga vlasti SAD treba da zaključe relevantne ugovore sa proizvođačima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )