Foto: Pixabay

Iako jesen sa sobom donosi i niže temperature, vrijeme je i dalje kao stvoreno za aktivnosti na otvorenom.

Ako niste ljubitelji teretane i uopšte treninga u zatvorenom prostoru, onda vas sigurno zanima popis aktivosti sa kojima možete topiti kalorije na otvorenom cijelu jesen.
 
Ne radi se ovdje o nikakvim novim aktivnostima, ali uvijek je dobro podsjetiti kako se može provoditi vrijeme vani i činiti dobro za svoje zdravlje i tijelo.
 
Aktivnosti s kojima možete topiti kalorije cijelu jesen su:
 
Hodanje
Hodanje je jednostavna aktivnost koja ima cijeli niz dobri strana za zdravlje. Možete šetati po naselju, parku, nasipu... Bitno je samo pokrenuti se. Kako bi ste bili sigurni da ćete šetati, možete već ujutro dogovoriti šetnju sa partnerom, prijateljicom ili djecom u bilo kom dijelu dana.
 
Bicikl
A ako vam se ne šeta, vožnja bicikla je još jedna aktivnost u kojoj možete uživati tokom jeseni.
 
Uz malo vašeg truda, u sat vremena može sagorjeti pristojan broj kalorija.
 
Planinarenje
Planinaranje možda nije izvedivo svaki dan, ali vikende možete rezervisati za odlazak u brda. Samo jedan sat trekinga, koji je mješavina pješačenja i planirarenja, može sagorjeti više od 500 kalorija, zavisno o težini uspona i težini rusaka kojeg nosite.
 
Trčanje
Već i pet minuta trčanja dnevno može bitno pridonijeti vašem zdravlju i kondiciji.
 
Zahvaljujući trčanju mozak bolje radi, popravlja se raspoloženje, san je bolji, krvni pritisak niži, a smanjuje se i rizik od kardiovaskularnih bolesti.
 
Sport na otvorenom
Fudbal, košarka ili badminton su samo neke od aktivnosti kojima se možete baviti na otvorenom cijelu jesen. Samo za ovo trebate imati društvo. Osim što ćete učiniti nešto dobro za vaše zdravlje i istopiti kalorije, dobro ćete se zabaviti. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )