Foto: FS BIH

Selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev je saopštio spisak za posljednje dvije utakmice grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine.

Ekipa će se okupiti 8. novembra u hotelu „Austria&Bosnia“ na Ilidži, a utakmice su na programu 13. i 16. novembra na „Bilinom polju“ u Zenici.
 
– Moguće je da ćemo igrati na isti način kao do sada, ali tražićemo i neke nove stvari. Bitno je da budemo spremni i da izgledamo bolje nego ranije. Nema lakih protivnika i važno je kako ćemo mi izgledati. Optimista sam, želimo da odigramo dobro i da pobijedimo – rekao je Petev.
 
O selekciji Finske i njihovom napadaču Pukiju selektor kaže:
 
– Nije on jedini koji je opasan, ali mi moramo biti dobri i čvrsti. Vjerujem da ćemo odraditi dobar posao i da mu nećemo dozvoliti previše prilika. Sad smo fokusirani na Finsku, a poslije ćemo pričati o Ukrajini. Siguran sam da ćemo odraditi dobar posao i nadam se da će ovi igrači koji su na spisku biti zdravi i spremni za utakmice.
 
Na spisku su:
 
Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Sent Pauli), Kenan Pirić (Atromitos).
 
Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Kluž), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac), Ajdin Nukić (Tuzla Siti), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Aleksandar Jovičić (Gorica), Adnan Kovačević (Ferencvaroš).
 
Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Elvis Sarić (Gorica), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Milan), Miroslav Stevanović (Servet), Almedin Ziljkić (Olimpija), Adi Nalić (Malme), Sanjin Prcić (Strasbur).
 
Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Eupen).
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )