Foto: srpskainfo.com

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas Srni da bi bilo kakvo nametanje zakona ili povlačenje bonskih ovlaštenja značilo korak unazad u uspostavljanju normalnog funkcionisanja BiH.

Petković je, komentarišući najavu visokog predstavnika za BiH Valentina Incka o mogućem korišćenju bonskih ovlaštenja, rekao da se takvim nepotrebnim prijetnjama samo još više podgrijava atmosfera netrpeljivosti i sukoba, i da bi visoki predstavnik umjesto toga trebao ići u pravcu pomirenja i uspostavljanja normalnog funkcionisanja BiH.

– Rizikuje se time da bi Republika Srpska i njeni političari mogli dati odgovor koji se možda neće svidjeti nekim političarima u Sarajevu, a možda ni samom Incku – istakao je Petković.

On je dodao da je prošlo vrijeme od poslije rata do 2000-te godine i da se sada može reći da je ovdje visok stepen demokratije i da se u ovom trenutku sve rizikuje povlačenjem takvih poteza.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko zaprijetio je da će nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida u BiH, ukoliko taj zakon ne bude usvojen u parlamentu BiH do 11. jula.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )