Foto: null
Trik za sitno seckanje mesa koji domaćice kriju od svih
Sastojci:
500 gr mesa u komadu
1 šargarepa
1 paprika
ulje za prženje
50 gr gustina
50 ml soja sosa
4 čena bijelog luka
1 kašičica rendanog đumbira
20 gr šećera
40 ml vode
Priprema:
Meso isjecite na dugačke komade duž mišićnih vlakana, debljine oko 5 do 6 cm.
Stavite meso u zamrzivač na oko pola sata do sat. Trik je da se meso samo blago zamrzne, toliko da i dalje možete da ga sječete nožem, ali da bude čvršće nego kad stoji u frižideru.
Kad ga izvadite, oštrim nožem sjecite tanke šnite - poprečno u odnosu na mišićna vlakna.
Šargarepu i papriku očistite i isjeckajte na žilijen (uske tračice dužine od oko 5-6 cm).
Ugrijte malo ulja u dubljem tiganju pa na brzinu propržite povrće.
Izvadite ga šupljikavom kašikom, da ga ocijedite od ulja i stavite na toplo.
Meso uvaljajte u gustin i propržite u istom tiganju. Ako je potrebno, pržite ga u nekoliko tura, dodajući ulje po potrebi.
Sada pomješajte soja sos, vodu, bijeli luk, oljušten i narendan đumbir i kašiku šećera.
Vratite povrće u tiganj s mesom, prelijte mješavinom za sos i smanjite vatru pa miješajte 2-3 minuta dok se sos ne zgusne.
Pospite po želji sitno sjeckanim peršunom ili mladim lukom. Možete dekorisati i sjemenom susama.
Služite sa rastresito kuvanim pirinčem.