Foto: null

Trik za sitno seckanje mesa koji domaćice kriju od svih

Sastojci:


500 gr mesa u komadu

1 šargarepa

1 paprika

ulje za prženje

50 gr gustina

50 ml soja sosa

4 čena bijelog luka

1 kašičica rendanog đumbira

20 gr šećera

40 ml vode


Priprema:


Meso isjecite na dugačke komade duž mišićnih vlakana, debljine oko 5 do 6 cm.

Stavite meso u zamrzivač na oko pola sata do sat. Trik je  da se meso samo blago zamrzne, toliko da i dalje možete da ga sječete nožem, ali da bude čvršće nego kad stoji u frižideru.

Kad ga izvadite, oštrim nožem sjecite tanke šnite - poprečno u odnosu na mišićna vlakna.

Šargarepu i papriku očistite i isjeckajte na žilijen (uske tračice dužine od oko 5-6 cm).

Ugrijte malo ulja u dubljem tiganju pa na brzinu propržite povrće.

Izvadite ga šupljikavom kašikom, da ga ocijedite od ulja i stavite na toplo.

Meso uvaljajte u gustin i propržite u istom tiganju. Ako je potrebno, pržite ga u nekoliko tura, dodajući ulje po potrebi.

Sada pomješajte soja sos, vodu, bijeli luk, oljušten i narendan đumbir i kašiku šećera.

Vratite povrće u tiganj s mesom, prelijte mješavinom za sos i smanjite vatru pa miješajte 2-3 minuta dok se sos ne zgusne.

Pospite po želji sitno sjeckanim peršunom ili mladim lukom. Možete dekorisati i sjemenom susama.

Služite sa rastresito kuvanim pirinčem.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )