Foto: null

Pomalo suvo po prirodi, pileće bijelo meso može biti izuzetno sočno ako ga pripremite na sljedeći način:

Sastojci:

1 pileće grudi

250 gr šampinjona

100 ml pavlake za kuvanje

100 ml bijelog vina

1 kašika brašna

ulje za prženje

30 gr putera

suvi začin ,so i biber

Priprema: Bijelo meso nemojte sjeći na šnicle po debljini, već rasecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka.

Zaštite meso plastičnom folijom prije toga, a ako ste vješti, možete da koristite i debelo dno nekog teškog tiganja. U tiganju, na ulju, otopite puter pa zapecite svako parče sa obje strane. Izvadite meso na topao tanjir, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite na toplo.

Dodajte sjeckane šampinjone i propržite. Sada dodajte brašno pa kratko propržite (samo da brašno pobijeli). Dodajte vino, promješajte, pa dodajte polako i pavlaku.

Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.

Služite sa krompirom ili pirinčem.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )