Foto: null
Pomalo suvo po prirodi, pileće bijelo meso može biti izuzetno sočno ako ga pripremite na sljedeći način:
Sastojci:
1 pileće grudi
250 gr šampinjona
100 ml pavlake za kuvanje
100 ml bijelog vina
1 kašika brašna
ulje za prženje
30 gr putera
suvi začin ,so i biber
Priprema: Bijelo meso nemojte sjeći na šnicle po debljini, već rasecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka.
Zaštite meso plastičnom folijom prije toga, a ako ste vješti, možete da koristite i debelo dno nekog teškog tiganja. U tiganju, na ulju, otopite puter pa zapecite svako parče sa obje strane. Izvadite meso na topao tanjir, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite na toplo.
Dodajte sjeckane šampinjone i propržite. Sada dodajte brašno pa kratko propržite (samo da brašno pobijeli). Dodajte vino, promješajte, pa dodajte polako i pavlaku.
Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.
Služite sa krompirom ili pirinčem.