Foto: puntomarineos

Za današnji ručak predlažemo vam da spremite pileće grudi sa šampinjonima.

Sastojci:

pileći file

200 g šampinjona

2 čena bijelog luka

so,

biber

mješavina suvih biljnih začina

ulje,

2jajeta

2 kašike prezli

200 g putera

Priprema:

Pileća prsa isijecite na šnicle, malo ih istanjite tučkom (najbolje je da ih stavite u najlonsku kesicu pa na dasku, da se ne bi lijepili za tučak), posolite i pobiberite.

Očistite šampinjone, sitno ih isjeckajte i prodinstajte na malo ulja. Na kraju dodajte malo mješavine suvih biljnih začina, sitno isjeckani bijeli luk i malo bibera.

Šnicle punite šampinjonima, urolajte ih, umočite u prethodno umućena jaja, pa u prezle i onda ih poredajte u vatrostalnu činiju. Malo ih pouljite, pokrijte folijom i pecite dvadesetak minuta u rerni zagrijanoj na 250 stepeni.  Nakon toga skinite foliju, premažite rolat puterom i ostavite ga još u rerni, dok ne porumeni.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )