Foto: puntomarineos
Za današnji ručak predlažemo vam da spremite pileće grudi sa šampinjonima.
Sastojci:
pileći file
200 g šampinjona
2 čena bijelog luka
so,
biber
mješavina suvih biljnih začina
ulje,
2jajeta
2 kašike prezli
200 g putera
Priprema:
Pileća prsa isijecite na šnicle, malo ih istanjite tučkom (najbolje je da ih stavite u najlonsku kesicu pa na dasku, da se ne bi lijepili za tučak), posolite i pobiberite.
Očistite šampinjone, sitno ih isjeckajte i prodinstajte na malo ulja. Na kraju dodajte malo mješavine suvih biljnih začina, sitno isjeckani bijeli luk i malo bibera.
Šnicle punite šampinjonima, urolajte ih, umočite u prethodno umućena jaja, pa u prezle i onda ih poredajte u vatrostalnu činiju. Malo ih pouljite, pokrijte folijom i pecite dvadesetak minuta u rerni zagrijanoj na 250 stepeni. Nakon toga skinite foliju, premažite rolat puterom i ostavite ga još u rerni, dok ne porumeni.