Foto: lepaisrećna.rs

Pikantno jelo sa piletinom začinjeno kurkumom može se spremiti uz dodatak raznog povrća: mladog luka, bebi spanaća ili smrznutog graška


Sastojci:

500 gr piletine
1 kašičica mjlevene kurkume
3 kašike meda
1/2 kašičice bibera
2 kašike brašna
1 kašika soja sosa
1 limun
200 gr povrća po želji

Priprema:

Izmješajte med, so, biber i malo vode. U drugoj činiji izmješajte brašno, kurkumu i so.

Skinite kožicu sa bijelog mesa, odvojite od kostiju pa isjeckajte na komadiće od oko 2 cm.

Uvaljajte ih u mješavinu s brašnom, pa spustite u vruće ulje i ispržite na brzinu, 2-3 minuta da bude hrskavo.

Sad dodajte mješavinu s medom pa miješajte na srednjoj vatri nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Dodajte i povrće pa nastavite da dinstate još 4-5 minuta, dodajući pomalo vode ako je potrebno.

Na kraju dodajte soja sos. Servirajte sa kriškama limuna.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )