Foto: N.N.
Sastojci:
600 g pilećeg bijelog mesa
500 ml pavlake za kuhanje
1 kašiku senfa
1 kocka za supu i
1 dl vode ili temeljca od supe
malo suvog biljnog začina
malo bibera
1 kašičica suvog peršuna
malo ulja
Priprema
Piletinu isjeći na šnite, začiniti i pobiberiti, zatim na malo ulja ispeći piletinu da malo porumeni sa svake strane. Kada se proprži piletina sa svake strane izvaditi je na tanjir.
Na ulju od pečenja piletine staviti kocku za supu i 1 dl vode ili ako nemate kocke za dadajte 1 dl temeljca od supe. Zatim dodajte pavlaku za kuhanje, 1 kašiku senfa i sve promješajte da se senf sjedini sa vrhnjem, a zatim dodajte 1 kašičicu suhog peršuna ili malo svježeg.
Promiješati i vratiti piletinu u umak. I kuhati u umaku još 5 minuta i gotovo.
Poslužite uz prilog po želji.