Foto: Nezavisne

Marina Lovrić Merzel, bivši sisačko-moslavački župan, na zagrebačkom Županijskom sudu osuđena je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina i dok joj je sudija čitao obrazloženje presude ona se rasplakala.

Njoj i drugim optuženima, kojima se na teret stavljaju korupciona djela proglašeni su krivima po svim tačkama optužnice. "Budući da je izrečena kazna viša od pet godina, bivši SDP-ov župan odmah će ići u Remetinec", piše Dnevnik.hr.
 
Kada presuda postane pravomoćna biće jo oduzeto više od 230.000 kuna nepripadajuće zarade, stan u Zadru kupljen novcem od mita te još 680.000 kuna i 10.000 evra. Svi nepravomoćno osuđeni moraju zajedno platiti 140.000 kuna sudskih troškova.
 
Bivši predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobeščak osuđen je na godinu dana zatvora. Na godinu i po osuđeni su Bernard Popec koji je županiji iznad cijene prodao zgradu za Hitnu pomoć i nećak bivšeg župana Dalibor Rožanković, optužen da je kupnjom apartmana oprao novac koji je Lovrić Merzel primila kao mito.
 
Lovrić Merzel je proglašena je krivom zbog primanja 100.000 evra mita od Željka Žužića. Lovrić Merzel i Popec proglašeni su krivima i zbog kupovine zgrade Hitne pomoći. Merzel je proglašena krivom i za plaćanje svojih savjetnika za posao koji su ionako trebali obavljati, za plaćanje poslova svojim poznanicima i rodbini, za organizovanje privatnih prijema na štetu županije, za peglanje službenih kartica županije za privatne troškove i za angažovanje konobara za prijeme na štetu Hrvatskih šuma.
 
Podsjetimo, optužnica protiv Marine Lovrić Merzel potvrđena je još krajem 2015., ali početak suđenja odgađan je nekoliko puta. Suđenje joj je počelo krajem juna 2018., a formalno je krenulo iz početka krajem septembra te godine pred sudskim vijećem kojim predsjeda sudija Vjeran Blažeković nakon što se iz postupka povukao sudija Ivan Turudić koji je ranije u više navrata odbijao prihvatiti nagodbu USKOK-a s pokajnikom Željkom Žužićem koji je još 2016. priznao da je Lovrić Merzel dao 100.000 evra mita.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )