Foto: Telegraf.rs / RTV Novi Pazar

Plamen je sve uništio od namještaja, bijele tehnike, svih uređaja, obuće, odjeće, novca, dokumenata ukućana, a na svu sreću niko nije nastradao.

U Ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru danas je izbio požar u kući petočlane porodice Agović.
 
Strašna tragedija koja se dogodila oko 11 časova ostavila je porodicu Faika Agovića bez krova nad glavom, piše RTV Novi Pazar.



Porodica Agović trenutno je smeštena kod familije i prijatelja.

- Bili smo u kući. Iz zidova je krenuo da izlazi dim. Kada sam dodirnuo zid, vidio sam da je situacija ozbiljna i odmah smo pokušali da ugasimo vatru koja se razbuktala u dimnjaku. Odmah smo pozvali i vatrogasce - objašnjava Faik, koji je zadobio opekotine po rukama.

Asmatičar je, sa još propratnih bolesti i nije u mogućnosti da štetu sanira sam. Djecu školuje od nešto novca koji dobija od države u vidu socijalne pomoći. Njih petoro jedva sastavljaju kraj sa krajem. Kuća u kojoj su do danas živjeli svakako je dotrajala, jer je stara više od 70 godina.

 
Zbog nedaća koje je život nametnuo ovoj porodici, nisu u mogućnosti da izgrade novu kuću. Zato su njihove komšije zamolile ljude dobre volje da se organizuju i koliko su u mogućnosti pomognu u prikupljanju novčanih sredstava i građevinskog materijala, kako bi sagradili novi dom.
 
Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici, možete pozvati Faika na broj telefona +381 62 867 22 35.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )