Foto: Printscreen YouTube

Spasioci su nešto iza 17:30 počeli transport dvojice planinara koji nisu životno ugroženi nakon što ih je zatrpala lavina na planini Bjelašnici nedaleko od Sarajeva.

"Transport je krenuo. Dva helikoptera će planinare prevesti do Sarajeva", rekli su za Hinu iz Gorske službe spašavanja Sarajeva.
 
Treći planinar nije povrijeđen, te će se s planine spustiti zajedno s spasilačkim ekipama GSS-a.
 
Sagovornik nije mogao potvrditi kakvog su stepena povrede planinara, ali dodao ja da povrede nisu opasne po život.
 
Nezgoda se dogodila u popodnevnim satima kada je snježna lavina zatrpala trojicu planinara.
 
Na sreću nisu smrtno stradali te su se uspjeli sami izvući iz snijega.
 
Prvobitno smo prenijeli vijest portala Nezavisne, u kojoj je bilo navedeno da je jedan od planinara, koje je lavina zatrpala, Dino Kasalo, autor brojnih dokumentarnih filmova, što nije tačno i što je sajt raskrinkavanje.ba ocijenio kao “dezinformacija”.
 
Kasalo jeste na Facebooku objavio da njegova supruga ima dvostruki prelom noge.
 
Međutim, Dino Kasalo i njegova supruga imali su nesreću nekoliko dana prije nego je lavina zatrpala tri planinara na Bjelašnici, što je utvrdilo i Raskrinkavanje.
 
– Nisam bio danas na Bjelašnici. Evo me u Konjicu ležim nepokretan. Mi smo imali nesreću prije nekoliko dana. Jedva sam se dovezao do hitne pomoći u Konjicu. Supruga je imala dvostruki prijelom noge i nakon operacije peti dan izašla je vani. Danas me svi zovu i pitaju: “Lave kako pričaš pod lavinom”. Kakvom lavinom, evo me u krevetu ležim i onda vidim da je na portalima objavljena neka dezinformacija. Nama se nesreća desila prije nekoliko dana na Šišan Polju na Bjelašnici, na strani koja gravitira prema Konjicu – rekao je Kasalo za Faktor.
 
Fotografija koju je objavio na dan kad su planinari zatrpani nije nastala tog dana.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )