Foto: Screenshot N1

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković danas službeno boravi u Istri, gdje daje izjavu za medije.

Nakon što je na početku ponovno istaknuo sve što je vlada dosad učinila, ponovno se osvrnuo na odnos s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem i zašto odbijaju surađivati s njim.
 
Nabrojao je slučajeve blokiranja prijedloga vlade za imenovanje raznih zvaničnika i predstavnika pa rekao:
 
"To je samo da javnost osvijesti gdje je problem i gdje teme stoje."
 
"Milanovićevi stavovi su potpuno suprotni prirodnoj poziciji Hrvatske"
Ponovno se dotaknuo i početka ruske agresije na Ukrajinu, kada je Milanović odbio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost.
 
"Ako je postojao ijedan trenutak kada smo se trebali sastati zbog sigurnosnih prijetnji, to je bio taj trenutak. Ni pisma ni razglednice… Nakon toga uslijedilo je njegovo potpuno soliranje i danas ponovljeni proruski stavovi koji su u potpunosti suprotni onome što je prirodna pozicija Hrvatske kao evropske države, zemlje koja nije ni neutralna ni nesvrstana. Imamo dijametralno različita stajališta", rekao je, prenosi N1. 

"Milanović je izoliran, strani zvaničnici se ne žele sresti s njim"
Istaknuo je da strani zvaničnici ne žele sarađivati s Milanovićem koji je izolovan u svojim stavovima.
 
"Da osvijestimo, ovdje je nedavno bio španski premijer, nije se susreo s njim, bila je danska premijerka, nije se susrela s njim, bio je predsjednik kanadskog senata i nije se susreo s njim, bio je potpredsjednik vlade Italije i nije se susreo s njim. Razumijete li koje mu poruke šalju naši saveznici i partneri - i mi čujemo što govorite godinu dana i niste naš sagovornik", rekao je Plenković.
 
O roditeljima starateljima: Idemo na cjelovito rješenje
Govoreći o roditeljima starateljima, istaknuo je da je njegova vlada povećala naknade za roditelje staratelje s 2500 na 4000 kuna.
 
"Ide se na cjelovito rješenje. Ova ista gospođa Mrak Taritaš, koja je danas bila predlagatelj, prije nekoliko mjeseci je bila protiv zakona, kada su se dizale naknade. Nismo za licemjerno manipulisanje ljudskom nesrećom. Tu smo da pomognemo. Ako je ijedna vlada dizala naknade i pokazala suosjećanje i brigu, pokazala je naša i pokazivat će i dalje", dodao je.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )