Foto: Krupa

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Krupu rezultatom 2:0 na otvaranju nove sezone, a glavni akter meča bio je Sudija iz Čitluka Mateo Musa. Grube greške napravio je kod oba pogotka, kod prvog nije dosudio prekršaj koji je napravio Velkoski prilikom postizanja gola, a onda je svirao nepostojeći penal i ostavio Krupu sa igračem manje.

Krupa je zaprijetila odmah na otvaranju utakmice, Mandić je prošao po lijevoj strani, poslao loptu u sredinu, paralelno sa linijom šesnaesterca, a onda je Nikola Dujaković šutirao, međutim njegov udarac je izblokiran i završio je u gol autu.

Poslije tri minuta sličnu situaciju bilježimo i na drugoj strani, ovaj put je izblokiran udarac tatara pa su mreže ostale mirne.

U 26. minutu probao je i Handžić iz slobodnog udarca, intervenisao je golman Krupe Vasilije Kolak, odbio tu loptu za trenutak, a onda je dobro intervenisao karišik i otklonio opasnost ispred svog gola. Samo dvije minute kasnije Krupa je ponovo u prilici. Nakon jednog dužeg posjeda, Dujaković je u šesnaestercu preciznim pasom pronašao Modića koji je bio u dobroj poziciji ali je oklijevao pa je prilika otišla u nepovrat.

Sarajevo je povelo u 48. minitu, Tatar je ubacio loptu sa desne strane, dugo je putovao taj centaršut, a onda se najbolje na drugoj stativi snašao Velkoski i glavom poslao loptu u mrežu. Minut kasnije Sarajevo je ponovo u prilici, ali su se napadači bordo tima prekombinovali. Novu šansu Sarajevo je propustilo u 53. minutu, Salčin  je prošao po lijevoj strani ali je njegov udarac zaustavila prečka.

U 61. minutu Modić je pokušao sa ruba šesnaesterca ali je nakon njegovog udarca lopta otišla pored gola. Odlično je u 65. minutu šutirao i Dujaković ali je golman Sarajeva Vladan Kovačević, uz dosta muke,  zaustavio njegov udarac.

Sarajevo dolazi do vođstva od 2:0 u 71. minutu iz penala koji je realizovao Tatar. Prava blamaža prethodila je ovom penalu. Lopta je makitana pogodila, očigledno u grudi, a Musa je pokazao na bijelu tačku i ne samo to, nego je makitan dobio crveni karton.

Andrea Aleksić je u 90 minutu odlično prošao, šutirao ali je pogodio Stativu.

Osim grešaka koje je napravio kod golova Sudija Musa je imao još niz sumnjivih odluka pa bi pravo čudo bilo ukoiko bude delegiran bar u naredna tri kola.

Pehar za šampiona

Utakmici Krupa – Sarajevo prethodila je mala svečanost. Naime predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković uručio je krupi pehar za šampiona Republike Srpske osvojen prošle sezone.

Podsjećamo, prošla sezone u Republici Srpskoj je prekinuta zbog korona virusa, a u trenutku prekida Krupljani su imali 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar iz Prijedora. Krupa je proglašena za šampiona čime je stekla pravo nastupa u Premijer ligi BiH.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )