Foto: Tanjug/Dylan Martinez/Pool Photo via AP

U Tokiju će danas zvanično biti otvorene Olimpijske igre, nakon godinu dana odlaganja usljed pandemije korona virusa i trajaće do 8. avgusta, a Srbiju će predstavljati 86 sportista.

Ove Olimpijske igre neće biti nalik nijednim prethodnim, jer će ljubiteljima sporta iz inostranstva biti zabrnajeno prisustvo na tribinama, a tek ponegdje će biti dozvoljeno prisustvo publike, pošto se pojedine oblasti u Japanu, uključujući i Tokio, nalaze pod vanrednim stanjem zbog povećanja u broju oboljelih od kovida-19.
 
Na ceremoniji otvaranja u 13.00 biće prisutno svega 950 ljudi, uključujući VIP osobe, predsjednike i premijere država, kao i pojedine političare.
 
Srbiju će u Tokiju predstavljati 86 sportista u 15 sportova, a jedna od najvećih zvijezda Olimpijskih igara biće teniser Novak Ðoković.
 
Najkorisnija košarkašica proteklog Evropskog prvenstva Sonja Vasić, kao i vaterpolista Filip Filipović nosiće zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja.
 
Na OI bi ove godine trebalo da se takmiči 11.091 sportista iz 206 zemalja iz svijeta, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet.
 
Predsjednik Organizacionog komiteta OI Toširo Muto izjavio je da će se na dnevnom nivou pratiti broj zaraženih od korona virusa, a danas su iz Japana saopštili da se ukupan broj inficiranih osoba povezanih sa Igrama, bilo da su sportisti, zvaničnici, razno osoblje, popeo na 106.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )