Foto: Nezavisne

Skandal trese Ameriku - nekoliko policajaca iz Los Anđelesa fotografisalo je mrtva tijela košarkaša Kobija Brajanta, kćerke Điđi i ostalih sedmoro poginulih u helikopterskoj nesreći, što su kasnije pokazivali prijateljima u baru!


Amerikanci su pokušali da zataškaju ovaj skandal, ali je ipak otkriveno da su policajci zloupotrijebili svoj položaj i pokazivali drugima fotografije sa mjesta nesreće, na kojima se vide tijela poginulih.


Kako prenosi američki TMZ, koji je prvi i objavio da je do nesreće i pogibije Brajanta došlo, potvrdio je da je ured šerifa poslao dopis u kom su zaposleni zamoljeni da prijave grešku i izbrišu fotografije kako se one ne bi dalje širile.


Aleks Vilanueva, šerif Los Anđelesa, rekao je kako je uznemiren jer su njegovi zaposleni dozvolili ovakav potez u ovako osjetljivom slučaju. Prema informacijama američkih medija, novajlija u policiji je fotografisao mjesto nesreće i tijela, što je zatim pokazivao djevojci koju je pokušao da impresionira, a to je prijavio konobar.


Kada je TMZ pozvao šerifa da provjeri vjerodostojnost ove priče, rečeno im je da se u policiji za ovaj slučaj zna već tri nedjelje, ali se problem riješavao u tajnosti. Povodom ovog skandala, oglasio se i advokat porodice Brajant, Geri Rob, jer je vijest šokirala Vanesu Brajant.


"Vanesa je tražila još na dan nesreće da se cijela zona izoluje i zaštiti od fotografa. Važno je brinuti o žrtvama i njihovim porodicama, ovo je nevjerovatan nedostatak poštovanja, ljudskosti i privatnosti. Nadam se da će onaj koji je ove fotografije pokazivao naići na žestoke disciplinske mjere i da se te fotografije neće dalje širiti",  rekao je Rob.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )