Foto: Screenshot

Ubica koji je u petak veče ispalio osam hitaca u Podgoričanina Milića Minju Šakovića bio je obučen u bijelu košulju i imao je kačket iste boje na glavi, prenose podgoričke Vijesti.

To se vidi na snimcima nadzornih kamera koje je policija izuzela nakon ubistva navodno visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana u bašti budvanskog lokala "Korkovado".
 
Kako pišu Vijesti, inspektori su juče pokušavali da uvežu njegovo kretanje na osnovu snimaka s ostalih nadzornih kamera, nakon što je ubica navodno uspio da umakne policjacu u civilu koji se zadesio na mjestu zločina.
 
Jedan od očevidaca ispričao je da je zbog pucnjave nastala panika - gosti su polijegali ispod stolova, a s obližnjih terasa ljudi su počeli da bježe. To je olakšalo i bijeg ubici koji je potrčao ka hotelu "Mogren", a potom uskim putem ka naselju Gospoština.
 
Kroz gužvu, za njim je potrčao policajac u civilu, koji nije bio na dužnosti, već je s društvom sjedio u drugom lokalu, ističu Vijesti. 
 
Sagovornici Vijesti navode da je policajac izdao naredbu ubici da stane, ili će pucati, ali da nije mogao da upotrijebi oružje jer bi ugrozio živote građana koji su panično bježali.
 
Podsjećamo, Šaković je ubijen u petak, oko 23.30.
 
Prema informacijama Vijesti on je u restoranu večerao s prijateljima, među kojima su bili Đuro Ivanović, Ognjen Kažanegra i Vjekoslav Lambulić. Sjedjeli su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut prolaznicima.

Navodno, prijatelji Podgoričanina, koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, ispričali su inspektorima da su vidjeli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu, prenose Vijesti.
 
Jedan od njih je navodno upozorio Šakovića, ali on tome nije pridavao važnost, već je nastavio da večera.
 
Nedugo nakon toga, sumnjivi muškarac opet se pojavio, krećući se iz pravca Starog grada ka stolu za kojim su svi sjedjeli.
 
Tridesetpetogodišnjak nije reagovao ni na novo upozorenje prijatelja, koji mu je, kako tvrde izvori Vijesti, rekao: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga".
 
Muškarac s bijelim kačketom na glavi ubrzano je prišao stolu, izvadio pištolj i s udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću.
 
Ubica se spotakao i ostavio otiske
 
Iz Uprave policije Vijestima je saopšteno da se egzekutor spotakao nedaleko od ulaza u "Mogren", i da su inspektori na tom mjestu pronašli otiske. Nešto dalje pronašli su i košulju i kačket koje je nosio.
 
Pripadnici Centra bezbjednosti Budva i kriminalistički tehničari, po nalogu dežurne tužiteljke Ane Radović, do jutarnjih sati izuzimali su tragove, pretraživali teren i saslušavali očevice i bezbjednosno interesantna lica koja su se u petak veče zatekla u Budvi. Do ranih jutarnjih sati bila je blokirana kontakt zona Starog grada.
 
Šaković će danas biti sahranjen u Podgorici.
 
Šakovića uzalud upozoravali
 
Podgoričanina, koji je godinama bio na nišanu pripadnika kavačkog kriminalnog klana, policajci su više puta upozoravali da mu je bezbjednost ugrožena, tvrde sagovornici iz te bezbjednosne institucije.
 
Navodno, posljednjih nekoliko mjeseci često je boravio u Budvi, a nedavno je od udovice Gorana Đuričkovića preuzeo restoran "Old Fisherman's Pub".
 
"Šaković je više puta pozivan u Centar bezbjednosti Budva, gdje mu je sugerisano da je ugrožen. Imamo informacije i da su mu prijatelji savjetovali da se čuva, ali je on ušao u dnevnu rutinu. Postavio je malo bolji video nadzor na lokalu koji je preuzeo, ali je to bilo nedovoljno. Pretpostavka je da je ubica znao njegovo svakodnevno kretanje", rekao je jedan od sagovornika Vijesti.
 
Prema informacijama Vijesti Šaković je malo slobodnije počeo da se kreće nakon hapšenja više grupa povezanih s kavačkim klanom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )