Foto: Nezavisne

Službenici PU Livno u petak su podnijeli izvještaj Županijskom tužiteljstvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A.M. iz Livna zbog napada na policijske službenike.

Kako navode iz MUP-a Hercegbosanske županije, u četvrtak u ranim jutarnjim satima radnici PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu "Colt" na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna muzika.
 
Dolaskom na mjesto događaja, službenici policijske stanice obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje, te vrijeđa službenike PP Livno. Potom je pozvan u PP Livno gdje je utvrđeno da je pod uticajem alkohola, nakon čega je uhapšen.
 
Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika PP Livno verbalno je napao 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M.
 
Policijski službenici su obojicu sproveli u PP Livno  gdje je utvrđeno da su pod uticajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni.
 
Tokom dana je sprovedena kriminalistička obrada te je A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti" predan Županijskom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje.
 
Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )