Foto: E! NEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Dvojica policajaca iz Los Anđelesa optužena su za povredu radne obaveze i otpušteni su zato što nisu odgovorili na poziv za pljačku već su nastavili da igraju "Pokemon GO".

Na snimcima koji su zabilježeni u policijskim kolima u kojima su u aprilu 2017. godine policajci Luis Lozano i Erik Mičel bili na dužnosti i vozili Los Anđelesom, čuje se da su uspeli da uhvate Snorlaksa i Togeticu.
 
Uprkos tome što su primili poziv o pljački u obližnjoj robnoj kući, policajci su odlučili da nastave potragu za virtuelnim džepnim čudovištima.
 
Poslije istrage u kojoj je otkriveno da su obojica bili zavisnici od ove igre, otpušteni su, mada su oni negirali optužbe, tvrdeći da su samo razgovarali o toj igri, a da je nisu igrali.Međutim, detalji istrage potvrđuju da je u jednom trenutku “Mičel upozorio Lozana da je Snorlaks upravo iskočio”, poslije čega su nastavili vožnju još 20 minuta u pokušaju da uhvate Pokemone.
 
Oba policajca su optužena po šest tačaka za nedolično ponašanje. U svojoj žalbi su priznali da nisu odgovorili na poziv i da jesu ulovili Snorlaksa, ali su to nazvali “usputnim aktivnostima“.
 
Insistirali su na tome da nisu aktivno lovili Pokemone, već da su samo slikali i slali prijateljima. Mičel je čak tvrdio i da nije znao da je Pokemon GO video-igra jer nije tako reklamirana.
 
Dvojica policajaca tvrde da je njihovo otpuštanje “prestroga” kazna i da su samo napravili manji previd. Kalifornijski žalbeni sud, međutim, nije povjerovao u njihova objašnjenja i potvrdio je odluku da budu otpušteni, prenosi b92.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )