Foto: Mauricio Dueñas Castañeda/EPA

Dvije osobe, D.P. i I.B, uhapšene su jer su zbog preprodaje maski putem sajta “kupujem-prodajem” nudili zaštitne maske po 15 puta većoj cijeni.

Oni se terete za krivično djelo nezodvoljena trgovina, a istragu protiv njih će sprovesti Tužilaštvo za visoko tehnološkii kriminal.


Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu u srijedu je D.P odredio pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.


Prema I. B sudija je odredio i mjeru zabrane napuštanja stana uz primjenu mjere elektronskog nadzora, (kućni pritvor sa nanogicom) uz zabranu da tokom sprovođenja mjere koristi internet, saopšteno je iz Višeg suda.

Mjera zabrane napuštanja stana može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u hapšenju, s tim što će sud svaka tri mjeseca ispitati da li je dalje trajanje mjere opravdano, dodaje sud.


Istovremeno, osumnjičena I. B. je upozorena da ukoliko prekrši navedenu zabranu da protiv nje može biti određen pritvor.


Protiv rješenja o pritvoru osumnjičeni i njihov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rješenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )