Foto: Printscreen/youtube

Odjeljenje za profesionalne standarde-Unutrašnja kontrola Uprave policije MUP-a-HNŽ/K otvorila je unutrašnju istragu protiv policijskog službenika PS Jablanica koji je preuzeo 20 evra od turskih turista koje je zaustavio u Jablanici, potvrdili su za N1 iz MUP-a HNK-a. Dodali su i da je u istragu uključen i Sektor kriminalističke policije.

Podsjetimo, motociklisti su se vozili u Sarajevo kada ih je u Jablanici zaustavio policajac zbog preticanja. Na videu koji ima više od 80.000 pregleda može se vidjeti kako se policajac s njima jedva sporazumijeva budući da ne zna engleski jezik, no jezik korupcije odmah je razumio.
 
Nakon što im je nešto pokušavao nacrtati na papiru, odustao je čim su mu ponudili 20 evra. Očito nije znao da motociklisti često nose kamere na kacigi kako bi snimali svoja putovanja.
 
“U 7. dijelu našeg serijala Balkanske invazije otišli smo u Sarajevo. Putem smo podmitili policiju koja nas je zaustavila zbog pogrešnig pretjecanja. Bio je to prvi put u životu da sam podmitio policajca. Kad sam otišao u Sarajevo, sve sam zaboravio. Više u našem videu. Uživajte u gledanju…”, napisali su u opisu videa na Youtubeu, prenosi Hercegovina.info.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )