Foto: srpskainfo.com

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad uhapsili su osobe D.M. iz Zenice i D.K. iz Šipova zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Policija je sinoć u 20.45 časova, u mjestu Ljoljići u opštini Jezero kontrolisala automobil “opel korsa” kojim je upravljao D.M, za koje je posumnjano da je pod uticajem droge.

– Lice D.M. je podvrgnuto testiranju na drogu kojim je i potvrđena ta sumnja. Operativnim provjerama je za njega utvrđeno da se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge zajedno sa licem D.K. iz Šipova – saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

U saopštenju je navedeno da je na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad izvršen pretres putničkog automobila koje koristi D.M. i porodične kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi D.K.

– Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 13 grama marihuane, oko 19 grama spida, sedam tableta ekstazija, 37 sjemenki marihuane, metalna kutija sa ostacima marihuane i mobilni telefon – naveli su iz policije.

Iz Policijske uprave Mrkonjić grad su istakli da su pronađeni predmeti izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da D.M. i D.K. nakon završene kriminalističke obrade budu pušteni na slobodu, a da po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri bude dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo i podnese zahtjev za počinjeni prekršaj.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )