Foto: srpskainfo.com

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je danas sve političke aktere u Srpskoj da se ne "prepucavaju" oko pomoći koju Srbija šalje ili treba da pošalje Republici Srpskoj.

Kad god je bilo potrebno Srbija je pomagala Republiku Srpsku bez da smo pomoć tražili. To je prirodno i normalno, jer radi se o jednom narodu i jednoj sudbini na Balkanu. DNS je interes Republike Srpske i srpskog naroda iznad svake političke razlike. Prvi smo upozorili na opasnosti od kovida 19, i u zdravstvenom i u ekonomskom smislu. Borba protiv ove pošasti mora biti i jeste iznad svih političkih razlika, jer bolest ne bira prema političkoj pripadnosti kad utiče na zdravlje ili posao – naveo je Nešić.

On je pozvao sve da se prema ovoj temi tako i ponašaju, bilo da su vlast ili opozicija.

Nešić ističe da DNS izražava svoju sreću da je srpski narod jedan od rijetkih kojem su na raspolaganju sve efikasne vakcine, i sa istoka i sa zapada i to u Republici Srbiji.

– Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić Republici Srpskoj će, siguran sam, učiniti dostupnim dio kontigenta vakcina kojima raspolaže. Ne zato što neko moli nego zato što je saradnja, solidarnost i normalnost osnov toga što je Srbiji svaka svjetska vakcina danas na raspolaganju – istakao je Nešić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )