Foto: Tanjug/AP

Južnokorejska agencija Jonhap izvijestila je danas da lider Severne Koreje Kim Džong Un ponovo izmiče očima javnosti. On nije viđen više od nedjelju dana, a komplikovanu eskalaciju odnosa sa Južnom Korejom trenutno predvodi njegova sestra.

Da podsjetimo, ovo je drugi put za samo nekoliko mjeseci da mediji bruje o nestanku Kim Džong Una, a prethodni put, krajem aprila, čak se spekulisalo i da je mrtav.

Agencija Jonhap piše da je Kim posljednji put viđen 7. juna kada je navodno prisustvovao sastanku vladajuće Radničke partije.

Ovaj izvještaj uslijedio nakon što su se odnosi između juga i severa posebno zaoštrili. Sve je eskaliralo prošle nedelje kada je Severna Koreje presjekla sve veze komunikacije sa Seulom, a onda je u utorak kancelarija za vezu dignuta u vazduh. Tom akcijom je navodno predvodila sestra Kim Jo Džong.

Eksplozija je naterala Seul na oštru reakciju, a zamenik sekretara za nacionalnu bezbjednost Kim Ju Geun je upozorio da je “Sjever potpuno odgovoran za sve posljedice koje mogu da uslijede”.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )