Foto: srna

Najmanje četiri rakete ciljale su američku ambasadu u jako utvrđenoj "zelenoj zoni" Bagdada, saopštila su danas dva neimenovana iračka bezbednosna zvaničnika.

Zvaničnici su saopštili da su tri projektila pala unutar perimetra američke ambasade, a da je jedan od njih pogodio školu koja se nalazi u obližnjem stambenom kompleksu, prenosi agencija AP.

 
Kako navodi američka agencija, zvaničnici su govorili pod uslovom da ostanu anonimni, jer nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa medijima.

U saopštenju iračke vojske navodi se da su devojka i žena povređene u napadu, kao i da su rakete lansirane iz naselja Dora u Bagdadu.
 
Svjedoci događaja su rekli da su čuli odbrambeni sistem ambasade C-RAM koji bi trebalo da otkrije i uništi tokom napada dolazeće rakete, artiljerijske i minobacacke granate. Kako navodi AP u izvještaju, ovo je najnoviji u nizu napada raketama i dronovima od početka godine, a usmjereni su na američko prisustvo u Iraku.
 
Prošlog četvrtka serija napada bila je usmjerena na američke trupe u Iraku i Siriji.
 
Rakete su pogodile iračku vojnu bazu u kojoj su bile smještene američke trupe u zapadnoj provinciji Anbar i glavnom gradu, navodi AP.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )