Foto: Srpskainfo

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov, napustio je Romu i u utorak potpisao ugovor sa Interom.


Pregovori su uspješno okončani početkom sedmice, Roma je pristala da Kolarova pusti za milion evra, a novi član “neroazura”, nakon što je predstavljen navijačima putem društvenih mreža, dao je prvi intervju za klupsku televiziju.

Iskusni 33-godišnji bek kaže da se nije dvoumio da prihvati poziv i da je u Milano stigao zbog trenera Antonija Kontea.

– Tačno je da sam nekoliko puta bio blizu Intera, ali evo na kraju sam ipak uspio da pređem. Kada sam ovog puta dobio poziv, nisam mislio dvaput, pa sam sa zadovoljstvom prihvatio. Poznajem mnoge igrače, igrali smo međusobno, tako da već imama pozitivan utisak. Jedva čekam da ih sve upoznam – poručio je Kolarov.

Lijevonogi defanzivac uputio je komplimente na račun novog trenera.

– Svakako da je Antonio Konte značajno uticao na transfer. Otišao je u Englesku i odmah osvojio Premijer ligu. Sada, poslije prve sezone s Interom, odmah je promijenio lice ekipi. Nadam se da zajedno možemo mnogo i da ćemo pobjeđivati.

Inter će u narednoj sezoni igrati u formaciji 3-5-2, a u takvom sistemu, Kolarov bi trebalo da zauzme mjesto ofanzivnog beka.

– Osjećam se dobro na toj poziciji. Igrao sam nekoliko posljednjih mjeseci u Rimu, prethodno i u Mančester sitiju. Inter je tim koji se trudi da ima posjed, tako da bih mogao da budem srećan na ovoj poziciji – ističe Srbin.

Gradski derbi Milana zakazan je za 4. kolo, a Kolarov je iskoristio priliku da pošalje poruku velikom rivalu, ali i “kupi” navijače Intera.

– Igrao sam mnogo derbija u Rimu i Mančesteru, a ovo je takođe jedan bitan meč. Pošto sam često postizao golove u tim derbi utakmicama, očekujem da ću to učiniti i protiv Milana – zaključio je kapiten “orlova”.

Inače, Kolarov bi kako prenose italijanski mediji trebalo da dobije 3,5 miliona evra u narednoj sezoni, uz opciju koja je ostavljena klubu da ga s njim produži saradnju i za sezonu 2021/2022.

Da podsjetimo, Kolarov je rođen 10. novembra 1985. u Beogradu, gdje je najprije prošao kroz omladinske škole Crvene zvezde, Obilića i Čukaričkog, a seniorku karijeru gradio kroz “Čuku”, OFK Beograd, Lacio, Mančester siti i, konačno, Romu. Za nacionalni tim je igrao 92 puta i bio strijelac 11 golova, posljednji od njih za pobjedu nad Kostarikom na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, piše BlicSport.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )