Foto: Twitter

Rafael Nadal nije ni blizu forme koja ga je krasila u prvoj polovini teniske sezone.

Španski teniser Rafael Nadal izgubio je na startu završnog mastersa u Torinu, turnira koji nikad u karijeri nije osvojio. Sudeći po izdanju protiv Tejlora Frica, teško da će se istorija promijeniti u 2022. godini pošto Rafa djeluje daleko od najbolje forme ove sezone, do Rolan Garosa.
 
Fric je odigrao maestralan meč i za tačno 100 minuta slavio je 2:0 (7:6, 6:1), pa je tako pobjedom debitovao na ATP finalu. I tako je napravio veliki korak ka prolasku grupe u kojoj je ranije danas Kasper Rud pobijedio Feliksa Ože-Alijasima (2:0), dok ne bi bilo iznenađenje i da se Rafa povuče sa turnira usljed nemoći kojoj smo svjedočili danas. Očigledno je da nije dovoljno spreman i možda će (kao dosta puta do sada) odustati kako bi se spremio za Australijan open.
 
Ovim porazom je Nadal takođe izgubio i sve šanse da godinu završi na prvom mjestu ATP liste, pošto je morao da dođe do tri pobjede u grupnoj fazi da bi se to desilo, pa tako Alkaraz, koji u Torinu ne igra zbog povrede, može da "otvori šampanjac" jer će u 2023. godinu ući kao prvi teniser svijeta.

Fric se inače ovom pobjedom revanširao Nadalu za težak poraz na Vimbldonu, kada je Rafa na volšeban način slavio u pet setova, ali od tada se opasno muči na terenu. Vezao je tri poraza (Tijafo, Pol i Fric), a zapravo od osvajanja Rolan Garosa ima samo devet pobjeda na turu. Zbog toga mu se daju male šanse da bi mogao da napravi iznenađenje na završnom mastersu u Torinu, turnira na kome je samo dvaput igrao finale jer uvijek "ostane bez snage".
 
Podsjetimo, u drugoj grupi se takmiče još Danil Medvedev i Andrej Rubljov (igraju u ponedeljak od 14), odnosno Stefanos Cicipas i Novak Đoković (21.00).
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )