Foto: Srpskainfo

Pandemija virusa korona ubrzala je proces digitalne transformacije u BiH, a samim tim postavila i dodatne zahtjeve pred informaciono komunikacione kompanije, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH koja danas obilježava Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva.

Tema ove godine je “Ubrzavanje digitalne transformacije u izazovnim vremenima”.

Vrijeme pandemije pokazalo je potrebu za kontinuiranim ulaganjem u razvoj modernih tehnologija i razvoj digitalnih servisa, kao i potrebu za kvalitetnim internet konekcijama, u šta telekom kompanije konstantno ulažu znatna sredstva, navodi se u saopštenju.

Iz Spoljnotrgovinske komore BiH dodaju da je, osim obaveze pružanja najsavremenijih, pouzdanih i kvalitetnih usluga korisnicima, zadatak telekoma da obezbijedi stabilnu i kvalitetnu infrastrukturu za digitalizaciju privrede, što podrazumijeva ulaganje u optičku pristupnu mrežu, razvoj infrastrukture za mobilne mreže, te razvoj naprednih “kalud” servisa.

Vrijeme izazova je i vrijeme u kojem bi se moralo ubrzati donošenje novih zakona i standarda iz oblasti informacionih tehnologija, kao i definisanje strateških partnerstava, navodi se u saopštenju.

Asocijacija informaciono-komunikacionih tehnologija Spoljnotrgovinske komore BiH već petu godinu zaredom na današnji dan, kada je 1865. godine u Parizu potpisana Prva međunarodna telegrafska konvencija, obilježava Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )