Foto: srpskainfo.com

Celulit, neprijatelj svih žena, posebno kada dođe vrijeme za kratku, ljetnju garderobu.

Pored genetskih predispozicija, tipa cirkulacije i kože, prvenstveni uzrok pojave celulita je nezdrava ishrana.

Kako bi ga se riješili, nije nužno kupovati skupe kreme i tretmane, već je potrebno napraviti red u svom tanjiru.

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mjestu je slatki krompir, jedna od najhranljivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalija. Njegovi korijenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, što je ključ uklanjanja celulita.

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mjestu je slatki krompir…

Prokelj je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrže i indol-3-karbinol koja se u tijelu pretvara u di-indolil metan, DIM koji pomaže enzimima u jetri blokiranje proizvodnje štetnih čestica koje uništavaju kolagen.

Za kraj, superhrana – brokoli. Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemliječni izvor kalcijuma i alfa lipoične kiseline koja spriječava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga, koje zovemo celulit.

Naravno, potrebne su i ciljane vježbe za mišiće područja na kojima se nalazi celulit, pa kad sve to kombinujete zajedno, vaše noge će dobiti onaj izgled koji želite, piše Magazin Novosti.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )