Foto: PVJ Neum

Nakon duge i teške noći, požar u Neumu je još aktivan, ali trenutno ne prijeti kućama, kazali su za federalne medije iz Civilne zaštite BiH.

Kako prenose mediji, vatrogasci su cijelu noć branili sela i kuće i uspješno su to odradili. 
 
Trenutno gori na području Prapratnice s obje strane, prema Žabi i prema Zelenikovcu i Hotnju, ali gore brda i polja, ali stanovništvo nije ugroženo.
 
Iz Civilne zaštite jutros kažu kako su jučerašnji dan i noć bili izuzetno teški i naporni za sve vatrogasce i pripadnike CZ, kao i kolege koje su im pritekle u pomoć. Naglasili su kako su dvije vatrogasne jedinice iz Mostara ostale s njima na požarištu cijelu noć.
 
"Zahvaljujemo svim kolegama koji su jučer došli u pomoć, sami sigurno ne bismo uspjeli obraniti sve kuće. Ovako imamo dosta materijalne štete u Broćancu i Prapratnici ali na sreću nitko nije ostao bez krova nad glavom i nitko nije ozlijeđen", poručio je Marko Tapalović iz CZ Neum.
 
Načelnika opštine Neum Dragan Jurković kazao je da su vatrogasci odradili veliki posao i da se očekuje pomoć helikoptera OS BiH.
 
"Zbog velike površine koja gori i dosta nepristupačnog terena, zatražili smo dolazak helikoptera Oružanih snaga. Čekamo na potpis i odobrenje Predsjedništva BiH. Nadamo se da helikopter dolazi uskoro. Zatražen je i kanader iz RH, ali to ovisi o požarima u Hrvatskoj, jučer nam nisu bili dostupni zbog gašenja oko Šibenika”, poručio je Jurković.
 
Načelnik se zahvalio kolegama načelnicima i gradonačelnicima Stona, Metkovića, Mostara i Čapljine koji su stavili na raspolaganje svoje vatrogasne jedinice koje su pomogle u gašenju ovog velikog požara.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )