Foto: srpskainfo.com

U Sloveniji je večeras potvrđen i osmi slučaj zaraze korona virusom, a radi se o doktoru iz Doma zdravlja u mjestu Metlika, blizu granice s Hrvatskom.

Zaraženi lijekar se u četvrtak osjećao loše, a u petak je osjetio znakove bolesti i ostao kod kuće te mu je uzet bris, a kasnije je potvrđeno da je pozitivan.


Za sada se osjeća dobro, a popodne je hitnom prebačen u bolnicu u Novom Mestu, potvrdila je medijima upravitelj Doma zdravlja koji iz preventivnih razloga do daljnjega prima samo hitne slučajeve.

Prema prvim informacijama, sumnja se da se zarazio u Italiji gdje je boravio prošle sedmice, a ispituju se i njegovi kontakti nakon povratka jer je tri dana normalno dolazio na posao te bio u doticaju s pacijentima i zdravstvenim radnicima.


Ministar zdravstva Ales Saber je za 24ur. rekao kako sada traže kontakte zaraženog ljekara, uključujući i najmanje 40 pacijenata i 54 radnika u Domu zdravlja. Saber je rekao kako su najnovija tri slučaja zaraze najgori scenario jer se radi o zdravstvenim radnicima koji su u kontaktu s pacijentima, prenosi Avaz.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )