Foto: KS RS

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević uputio je otvoreno pismo kancelariji, Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i generalnom sekretaru Ameru Čolanu u kojem ih poziva da riješe problem.

Đurđević u svom saopštenju navodi:
 
– Zbog odgovornosti koju osjećam kao pojedinac i u ime saveza na čijem sam čelu, a u interesu svih koji se bave košarkom u BiH, osjećam potrebu da pozovem sve članove Upravnog odbora KS BiH kao i Generalnog sekretara KS BiH da pokažu dobru volju i učestvuju u pronalaženju kompromisa za sve zainteresovane strane, kako bi UO KS BiH, kao organ KS BiH koji je  po Statutu KS BiH nadležan, u hitnom roku usvojio sve odluke neophodne za formalnopravno regularan početak sezone u najvišem rangu košarkaškog takmičenja u BiH. Ako i ima pitanja oko kojih se ne može postići saglasnost, pozivam Vas da ih ostavite po strani, ili neka po njima rješavaju sudovi i drugi nadležni organi- poručio je Đurđević.
 
Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske navodi da trenutna situacija ne vodi nikud.
 
– Valjda nam je svima jasno da se moraju usvojiti odluke koje su važećim aktima saveza predviđene za početak nove sezone (propozicije, kalendar, komesar i sl.) i postići saglasnost između članica koje čine KS BiH da bi se Prvenstvo BiH igralo i uopšte postojalo. I ničija samovolja to ne može promijeniti. U suprotnom, možemo doći u situaciju da nadležni Sud poništi sezonu kao neregularnu ili je obustavi do konačne odluke, što može dovesti do nesagledivih posljedica, prije svega za klubove, koji su se ni krivi ni dužni našli u ovom problemu, a onda i za KS BiH.  Spriječimo tu sramotu, svi zajedno. Tražimo samo ono što je propisano u Statutu KS BiH i dokumentima, a kao i mnogo puta do sada, ispred KS RS, kao i članova koji zastupaju KS RS u KS BiH, odgovorno tvrdim da smo spremni za kompromis kako bi sezona regularno počela. Prvenstvo BiH nije moguće privatizovati niti prisvojiti, ono pripada svim košarkašima, košarkašicama i sportskim radnicima koji pokazuju ljubav i istrajnost u svojim sportskim ciljevima, a mi smo tu da im omogućimo da to i čine. Ne dajmo da ispašta sport zbog bilo čije ambicije, sujete i ličnih sukoba – poručio je Đurđević.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )