Foto: Facebook

Još uvijek se utvrđuju okolnosti pod kojima je život izgubio osamnaestogodišnji Almedin Dugalić iz Tešnja.

Ono što se do sada zvanično zna i kako je za N1 potvrdio Elmedin Fišek, portparol MUP ZDK, obavljena je obdukcija tijela i utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca, a sve se desilo na proslavi rođendana u kući stradalog.
 
Navodno, kako pišu portali, prijatelji su mu sipali drogu u piće.
 
– Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog za postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanje opojne droge”. Obavljena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se obaviti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentovan kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu – rekao je za N1 Fišek, dodajući da vjerovatno, sad za sad, protiv jedne, ali vrlo je moguće da se i proširi na više osoba koje će biti osumnjičeni za to djelo.
 
Prema policijskom izvještaju MUP ZDK, u nedjelju u 5.15, putem telefona medicinskog osoblja Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Tešanj, dežurna služba Policijske stanice Tešanj je obaviještena da je oko 4 sata, u njihove prostorije, u pratnji roditelja, dovezen Dugalić (2004) zbog težih zdravstvenih tegoba, koje su po izjavi roditelja nastale nakon rođendanske zabave njihovog sina kojoj je prisustvovalo više osoba.

Zbog ugroženog zdravstvenog stanja Dugalića je iz Službe hitne medicinske pomoći Tešanj hitno upućeno na daljnje liječenje u Opštu bolnicu Tešanj, u Tešnju, gdje je oko 7 sati i preminuo.
 
O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na mjesto događaja, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajem u porodičnoj kući preminulog.
 
Tokom uviđaja, mjesto događaja je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.
 
U prostorijama Policijske stanice Tešanj, uz prisustvo i nadzor kantonalne tužiteljke, provedene su određene kriminalističko-istražne radnje tokom kojih su saslušane tri osobe u svojstvu svjedoka, te se obavljaju razgovori i sa drugim osobama koja se mogu dovesti u vezu sa predmetnim događajem.
 
Policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji na dokumentovanju navedenog događaja, te utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt mladića Dugalića.
 
Tragično nastradali mladić juče je sahranjen na groblju “Pod brdom” u Medakovu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )