Foto: pixabay

Kad ga napravite treba da odstoji najmanje dva sata u frižideru.

Sastojci:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 80g otopljenog putera
  • 2 kašike kristal šećera
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 krem sir
  • 2 kašike prah šećera
  • kesica želatina
  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 g svježih malina


Priprema:

Podlogu pravimo tako što ćemo u keks dodati puter, sjediniti i ravnomijerno poredati po dnu kalupa. Odnijeti na hlađenje. Izmiksirati 300 ml slatke pavlake, dodati kiselu pavlaku, krem sir i šećer u prahu i sve izmiksati. Tu smjesu staviti preko podloge i ravnomijerno rasporediti. Odnijeti na hlađenje.

Aktivirati želatin, u šerpicu za kuvanje dodati tri kašike vode i dvije kašike kristal šećera, pa krenuti sa kuvanjem. Dodati maline i želatin i napraviti kompaktnu smjesu. Preliti preko prethodno ohlađenog kolača. Ohladiti, servirati i dekorisati po želji. Prijatno!

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )