Foto: null
Mađarski gulaš je za mnoge najukusniji među jelima ove vrste, kralj među gulašima.
Danas možemo pronaći više verzija recepata za spremanje ovog starog, dobrog mađarskog specijaliteta, ali je pitanje koji je pravi i najbolji. Svi uživaju jedući gulaš, a umjetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.
Mađarski gulaš(recept za 10 osoba)
Sastojci:
1,5 kg crnog luka
200 ml ulja
20 g soli
2,5 kg junetine
30 g začina za jelo
10 g bibera
50 g mljevene crvene slatke paprike
30 g mljevene crvene ljute paprike
5 g bijelog luka
Priprema:
Isjeckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah zatim so da bi se luk bolje sjedinio.
Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Isjeckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.
U sve to dodajte začin za jelo, biber, mljevenu crvenu slatku papriku, mljevenu crvenu ljutu papriku, bijeli luk, i ostavite da se kuva 2-3 sata na umjerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).
Kad se to sve lijepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!