Foto: null

Mađarski gulaš je za mnoge najukusniji među jelima ove vrste, kralj među gulašima.


Danas možemo pronaći više verzija recepata za spremanje ovog starog, dobrog mađarskog specijaliteta, ali je pitanje koji je pravi i najbolji. Svi uživaju jedući gulaš, a umjetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.


Mađarski gulaš(recept za 10 osoba)

Sastojci:


1,5 kg crnog luka

200 ml ulja

20 g soli

2,5 kg junetine

30 g začina za jelo

10 g bibera

50 g mljevene crvene slatke paprike

30 g mljevene crvene ljute paprike

5 g bijelog luka

Priprema:


Isjeckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah  zatim so da bi se luk bolje sjedinio.  


Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Isjeckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u  izdinstani luk, zatim nalijte vode  toliko da prekrije meso.


U sve  to dodajte začin za jelo,  biber, mljevenu crvenu  slatku papriku, mljevenu  crvenu ljutu papriku,  bijeli luk, i ostavite da se  kuva 2-3 sata na  umjerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).  


Kad se to sve lijepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je  spreman za jelo!

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )