Foto: SCREENSHOT/TWITTER/BATATINHA GEEK

Hrvatska je ponovo na najvažnijoj filmskoj karti svijeta, onoj iz svijeta "Igre prijestola".

Naime, započelo je snimanje nove serije iz Martinove globalno popularne sage, i to serije “House of Dragon”, koja je prednastavak originala, a produkcija je trenutno u Kornvolu.

Međutim mnogo zanimljivije, IMDB, najuticajnija baza filmskih podataka, zvanično je potvrdila Hrvatsku, uz Maroko, Veliku Britaniju i Island kao lokaciju na kojoj će se “House of Dragon” sigurno snimati. Serija će biti posvećena Targerijenima, odnosno precima Deneris Targerijn (Emilija Klark), Majke zmajeva, koja je, ako se sjećate, pri kraju originalne serije spalila Dubrovnik, koji je za potrebe serije bio nazvan Kings Landing. Kako se radnja serije dešava prije 300 godina, Dubrovnik je ponovo najlogičnija lokacija u koju HBO-ov filmski set dolazi, ali oni ostaju misteriozni oko cijele stvari.

Iako svi znaju da “Igra prijestola” ponovo dolazi u Hrvatsku, i to navodno na ljeto, oko konkretnih podataka vlada zavjet ćutanja. Zbog strogih ugovora rijetkost je da iko uključen u snimanje o tome i govori prije no što je ono gotovo. Ali, da se naslutiti da producenti s HBO-a, koji snima seriju, još nisu ni obavijestili lokalce.

– Ne znamo da će produkcija ponovo doći u Hrvatsku. Obično se jave kada postave konkretni plan – rekao je Jutarnjem.hr Kris Marsič. Informacija nema ni Embasi films, agencija koja je inače bila zadužena za lokalne statiste na “Igri prestola”, a prazne su i grupe na Fejsbuku u kojima se obično traže takvi glumci. Detalje ne otkrivaju ni institucije u Dubrovniku, najpopularnijoj hrvatskoj GOT lokaciji, piše B92.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )