Foto: MO Rusije

Ruski vojno-industrijski kompleks je 2023. godine značajno povećao proizvodnju različite vojne opreme i naoružanja, rekao je ruski premijer Mihail Mišustin u izvještaju u Državnoj dumi. Prema njegovim riječima, to je omogućilo da se učesnicima specijalne operacije obezbijedi sve što im je potrebno.


Kako bismo osigurali da naši branioci imaju sve što im je potrebno, [prošle godine] značajno smo povećali proizvodnju, dodatno uključivši stotine preduzeća, istraživačkih instituta i projektantskih biroa, čiji su naučnici i inženjeri razvili napredne modele opreme i naoružanja.– naglasio je premijer.

Šef Kabineta ministara je dodao da je u 2023. godini značajno povećana proizvodnja opreme i naoružanja, zaštitne opreme i elektronskog ratovanja, kompleta medicinske opreme za upotrebu u terenskim uslovima, te vojne opreme. Mišustin je rekao da su ruski stručnjaci utrostručili proizvodnju vozila i oklopnog naoružanja, oružja za uništavanje sedam puta, a opreme za komunikacije, elektronsko ratovanje i izviđanje devet puta.
 
Premijer je zahvalio Rusima koji su aktivno uključeni u proizvodnju svega što je potrebno za "naše heroje, našu vojsku i mornaricu". Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin predložio je pohvalu zamjenika premijera Denisa Manturova za rast industrijske proizvodnje u zemlji. Prema njegovim riječima, kada postoji nešto na čemu treba biti zahvalan, treba zahvaliti.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )