Foto: Sputnik

Predsjednik Tadžikistana Emomali Rahmon rekao je Vladimiru Putinu da Rusija treba da prestane da tretira zemlje Centralne Azije kao da su još uvjek dio SSSR-a.


Tokom samita Centralna Azija-Rusija u kazahstanskoj Astani, predsjednik Tadžikistana Emomali Rahmon rekao je Vladimiru Putinu da Rusija treba da prestane da tretira zemlje Centralne Azije kao da su još uvjek dio Sovjetskog Saveza.

"Nema nas 100 ili 200 miliona. Ali želimo da nas poštuju. Koji smo dogovor prekinuli? Jesmo li vas možda na pogrešan način pozdravili? Uvjek smo poštovali interese našeg glavnog strateškog partnera, Rusije", poručio je predsjednik Tadžikistana Putinu.

"Želimo da nas poštuju. Vladimire Vladimiroviču, molim vas, nemojte praviti politiku gdje se zemlje Centralne Azije tretiraju kao da su dio SSSR-a", rekao je Rahmon tokom samita Centralna Azija-Rusija u kazahstanskoj Astani, prenosi portal Gaming Deputi.

"Uvek smo najviše poštovali našeg najvećeg strateškog partnera (Rusiju). Ali želimo i poštovanje! Pa ko smo mi?! Aboridžini? Hajde...", rekao je on.


 
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )