Foto: SCREENSHOT/FS BIH

Bugarski stručnjak Ivajlo Petev zvanično je predstavljen kao novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pomenutog stručnjaka je dočekao protest navijača ispred saveza, ali i negativna atmosfera oko njegovog izbora. Petev ističe da se ne plaši izazova.

 -Iznenadila me velika zainteresovanost medija i javnosti. Velika mi je čast i odgovornost biti selektor BiH. Vjerujem u svoj rad i da ćemo napravimo dobar rezultat. Što se tiče protesta, da je bilo 10 000 ljudi razmišljao bih o tome. Znam šta radim. Ako ne bude rezultata preuzeću odgovornost. BiH ima kvalitetne igrače. Atmosfera u reprezentaciji je najbitnija. Grupa je teška, želimo izvući maksimum i idemo na pobjedu u svakom meču. Sve zavisi od nas. Očekivanja su velika i to sam prihvatio. Uvijek sam radio pod pritiskom i nije mi to problem. Nikada ne odustajem, radim posao sa srcem. Nisam najidealniji i najljepši, ali mislim da mogu napraviti dobar posao. Nisam odustao nakon pritiska javnosti- poručio je Petev.

Bugarski trener je najavio da će pratiti mečeve Premijer lige BiH.

– Svaku ekipu iz Premijer lige ću pogledati uživo i naučiću igrače. Tako uvijek radim. Želio bih da situacija sa koronom prođe sutra i da prva utakmica bude kući pun stadion i da navijači budu na stadionu, da navijaju za nas. Imam tu energiju, radićemo non –stop-istakao je Petev.

Bugarski stručnjak je najavio svoj plan oko sistema igre.

-Moramo biti pošteni i korektni prema poslu. Igrači koji ne igraju mjesec dana ne mogu biti u reprezentaciji. Imam principe i držaću ih se uvijek. Napravićemo sve što treba. Imamo plan, želimo biti dominantni, imati dobar posjed. Više akcija za gol praviti, želimo dominirati na terenu. Mislim da ću imati dobar odnos sa igračima. Oni su prvo ljudi, pa onda igrači. Moramo biti zajedno i raditi sve da bude discipline u reprezentaciji- dodao je Petev.

BiH će prvi prijateljski meč imati 27.marta protiv Kostarike, a zatim slijede kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Čeka se stručni štab

Potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Milorad Sofrenić je istakao da je Izvršni odbor sačinio prijedloge za stručni štab.

-U kvalifikacijama želimo ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo. Stručni štab čine naši stručnjaci. U narednih desetak dana ostavljamo Petevu vrijeme da komunicira sa kandidatima i da nađu zajednički jezik. One koje on izabere, od trenera sa naših prostora, da on procijeni kako želi i na narednoj sjednici do 15. februara će on donijeti prijedloge kako bismo mogli kompletirati stručni štab. Na narednoj sjednici ćemo raspravljati o selektoru mlade reprezentacije- istakao je Sofrenić.

 

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )