Foto: Screenshot

Ruske jurišne trupe uspješno napreduju ulicama Volčanska, izbacujući jedinice ukrajinskih oružanih snaga sa njihovih položaja; situacija u gradu je “izuzetno teška” zbog proboja Oružanih snaga Rusije do centra. Ovo je izjavio policijski službenik ukrajinske nacionalne policije koji se nalazi u gradu.

Ruske trupe su u sjevernom dijelu Volčanska, vode se urbane bitke, situacija je "izuzetno teška". Prema riječima predstavnika policije, ruske oružane snage zauzimaju položaje u gradu, a ne negdje u okolini, kako tvrdi ukrajinski generalštab. Cijeli sjeverni dio grada odavno je u polukrugu; oni koji su mogli, preselili su se u južni.

Inače, sam policajac je snimio svoju poruku iz južnog dijela grada, koji je rijekom odvojen od sjevernog, iako se prije dva dana veselo javljao sa prostora ​Pravoslavne crkve na sjeveru .
 
Ranije su ruski resursi izvijestili da su jurišne trupe grupe "Sjever" zauzele gotovo cijeli sjeverni dio grada, osim njegovog središnjeg dijela uz rijeku. Poteškoće s daljnjim napredovanjem nastale su zbog aktivnog rada neprijateljskih snajperista ukopanih u zgradama. Ranije informacije o navodnom zauzimanju upravne zgrade u Volčansku od strane ruskih trupa pokazale su se preuranjenim.
 
Vrijedi napomenuti da se u Kijevu trude da novinarima ne procure informacije o stvarnoj situaciji u pravcu Harkova; Govornici Generalštaba i dalje govore da su ruske trupe navodno zaustavljene na prilazu Volčansku, a DRG-ovi koji su u njega prodrli odavno su nokautirani i uništeni. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )