Foto: Twitter/Screenshot

U svojoj 50. godini preminuo je bivši svjetski prvak u skoku s motkom Tim Lobinger.

"Tim Lobinger preminuo je 16. februara u Minhenu u svojoj 50. godini nakon teške bolesti. Bivša legenda skoka s motkom skončala je mirno u krugu porodice, nije izgubio bitku, nego ju je pobijedio na svoj način”, stoji u objavi njemačkog "Bilda" koju je potpisala porodica Tima Lobingera.
 
Njemačkom atletskom šampionu 2017. godine dijagnostifikovan je agresivan oblik leukemije. U početku liječenja stvari su čak izgledale dobro, ali bolest se vratila 2020. Upravo je "Bildu" u ekskluzivnom intervjuu u oktobru prošle godine potvrdio da gubi bitku.
 
“Nema više spasa za mene. Moj je rak preagresivan”, izjavio je tada.
 
Prije samo sedam dana na svom je Instagram profilu objavio fotografiju:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Lobinger (@timlobingerofficial)



Lobinger je najveće sportske uspjehe doživio 2003. kada je postao svjetski dvoranski prvak u Birmingemu te 1998. i 2002. kada je pokorio Evropu, takođe u dvorani. Još je tri puta osvajao medalje na evropskim prvenstvima na otvorenom, dva srebra i bronzu.
 
Nakon atletske karijere jedno je vrijeme radio kao kondicioni trener u njemačkom fudbalskom klubu RB Lajpcig. Iza sebe je ostavio sina Leks-Tajgera koji igra fudbal za Kajzerslautern i kćer Fi koja ga je prošle godine učinila djedom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )