Foto: Screenshot

Preminuo je legendarni Šugi, Vatromir Srhoj.

Tužne vijesti dolaze iz Hrvatske gdje je preminuo legendarni rukometni trener i bivši selektor Vatromir Srhoj. Poznat pod nadimkom Šugi, preminuo je u 76. godini. 
 
Kao igrač nastupao je u prvoj i drugoj ligi za ekipe Splita, Zagreba, Trogira i Adrijahema, ali je mnogo poznatiji po trenerskom angažmanu, pogotovo po radu u ženskim selekcijama. Trenirao je Brodomerkur krajem devedesetih u muškoj konkurenciji, a karijeru je gradio u splitskim ženskim ekipama Splita, Dalme i Split Kaltenberga.
 
Vodio je Trogir, Vranjic, a najveći klupski uspjeh ostvario je kao trener Budućnosti iz Podgorice. Odveo je Podgoričanke do titule prvaka Jugoslavije 1986. godine, a sa njima je bio i finalista Lige šampiona. Sa Lokomotivom iz Zagreba je uspio da dođe do polufinala EHF kupa. 
 
Bio je selektor reprezentacije Jugoslavije, a onda je preuzeo i žensku selekciju Hrvatske. Ima dva osvojena zlata na Mediteranskim igrama, ima srebro na svjetskom prvenstvu i peto mjesto na Euru. Srebro na Mundijalu osvojio je 1990. godine, a mediteranska zlata 1991. sa Jugoslavijom i dvije godine kasnije sa Hrvatskom. Prvi je selektor Hrvatske i 1992. godine je vodio prvi meč nezavisne Hrvatske protiv Slovenije. 

Imao je tu čast da u muškoj konkurenciji trenira Ivana Balića, a u ženskoj Svetlanu Cecu Kitić i jedini je trener koji je uspio da spoji rad sa dvoje najatraktivnijih u obje rukometne konkurencije. Osim što se bavio trenerskim poslom bavio se i naučnim radom i bio je profesor Kineziološkog fakulteta u Splitu. 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )