Foto: srpskainfo.com

Crvena zvezda je ostvarila novu, 29. pobjedu ove sezone u Superligi Srbije i to nad ekipom Javora u Ivanjici u okviru 31. kola rezultatom 5:1.

Golove za šampiona Srbije postigli su Aleksandar Katai (dva), Nemanja Milunović, El Fardu Ben i Filipo Falko.

Utakmica je počela vođstvom Javora. Luka Luković je doneo prednost domaćinu, a iako je djelovalo da je imao namjeru da centrira, Borjan je loše reagovao i nije uspio da odbrani loptu koja je išla u njegov ugao.

Međutim, nije dugo trajala prednost Ivanjičana, samo dva minuta. Ponovo je magiju pokazao Aleksandar Katai koji je iz slobodnog udarca sa 18 metara preciznim udarcem matirao Velimirovića. Nastavila je Zvezda u istom ritmu, i vrlo brzo stigla do preokreta.

Ben je u 31. minutu uposlio Ivanića, čiji je udarac sjajnom odbranom zaustavio golman Javora, ali je u nastavku akcije Katai pronašao put do mreže. Lopta je zakačila na putu do gola nekog od igrača u bloku i prevarila čuvara mreže, koji danas debituje u Superligi. To je Kataijev 14. pogodak ove sezone u Superligi.

Nije bilo promjene rezultata do kraja poluvremena iako su se ređali udarci Krstovića, Bena i Ivanića. Na 15-minutnu pauzu Javor je otišao sa ciljem da spremi plan kako da dođe do izjednačenja, a Zvezda je sigurno željela da pobjeda bude što ubjedljivija.

U prvih 20 minuta drugog dijela igre nije bilo mnogo uzbuđenja, sve dok crveno-bijeli nisu upalili svoje najjače oružje – prekid. Centrirao je Kanga iz slobodnog udarca, Milunović je bio najviši u skoku i glavom proslijedio loptu u mrežu. Poslije samo sedam minuta, već je bilo 4:1.

Poslije duže akcije, Ivanić je uposlio Bena, koji sa pet metara rutinski rešava situaciju za gol. Tačku na ovaj meč stavio je Zvezdin Italijan Filipo Falko u 82. minutu. Lijevi bek crveno-belih Milan Rodić je centrirao po zemlji, lopta je stigla do Falka koji sa 11 metara pogađa mrežu i postavlja konačan rezultat utakmice.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )