Foto: InfoBijeljina

irektor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je Srni da Policija Srpske nastavlja potragu i pretrese u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku, nakon što je danas uhapšeno lice u Bijeljini koje je imalo ulogu u organizaciji transporta ubice policajca u Loznici i ranjavanja njegovog kolege.

Kostrešević je rekao da Policija Republike Srpske od noćas, kada se dogodilo ubistvo u Loznici, preduzima mjere i radnje direktno u saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Lišili smo danas slobode jedno lice u Bijeljini. Riječ je o srpskom državljaninu koji je na međunarodnoj potjernici. To lice je imalo ulogu u organizaciji transporta lica koji je izvršilac krivičnog djela ubistva", rekao je Kostrešević, prenosi Srna.

On je istakao da policija dalje nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti koje su vezane za sami događaj i ulogu uhapšenog lica.

"I dalje vršimo potragu, zajedno sa kolegama iz Srbije, na području Zvornika s ciljem pronalaska lica koje je izvršilo ubistvo", rekao je Kostrešević.

U Loznici je sinoć ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), dok je drugi Vjekoslav Ilić (50) teško ranjen prilikom kontrole mercedesa tutinske registracije, u kojem su se nalazile dvije osobe.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da postoje osnovane sumnje da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca teroristički napad koji dolazi od albanskih struktura sa Kosova i Metohije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )