Foto: MUP TK

Policijski službenici izveli su akciju širom Tuzlanskog kantona, a na meti su im se našli počinioci krivičnih dijela u kojoma su zloupotrebe opojnih droga, imovinski delikti i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Shodno tome, policijski službenici su na više lokacija na području Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje prostorija, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila koje koriste osobe koje se dovode ili se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem navedenih krivičnih djela.

-Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela, i to pištolj “blow”, startni pištolj “ekol”, improvizovana puška ručne izrade, deset ručnih bombi, tri okvira automatske puške, veća količina municije različitih kalibara (preko 700 komada), dva tromblonska metka, plastični eksploziv – rečeno je iz kantonalne policije.

Dodali su da je pronađena i zaplijenjena i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti te se pod nadzorom Tužilaštva TK poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji, biće podneseni odgovarajući izvještaji, piše Klix.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )