Foto: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ/ŽENA.BLIC.RS

Preukusne rolnice.

Sastojci:
 
600 g brašno      
 
30 g kvasac         
 
5 g prašak za pecivo 200 ml mlaka voda     
 
150 ml mlijeko  
 
100 ml ulje        
 
1 kašika sirće     
 
1 kašičica šećer 2 kašičice soli    
 
Za premazivanje:       
 
1 jaje
 
100 g maslac      
 
250 g sir    
 
Priprema:
 
U mlakoj vodi radtopiti kvasac sa šećerom i kašikom brašna. Ostaviti da odstoji 10 min, zatim dodajte sve ostale sastojke za tijesto i mjesite rukom sve dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrite krpom i ostavite 20 min, potom premijesite i ostavite još 40 min.
 
Puter istopite, dodajte mu žumance pa viljuškom sjedinite. Tijesto podijelite na dvije lopte i svaku razvijte u pravougaonik (odredite sami širinu rolnica). Potom takvo tijesto premažite smjesom putera i žumanceta i stavite preko sir, urolajte i isijecite na željenu dužinu.
 
Rolnice možete odozgo malo pritisnuti kako bi dobile oblik rolnice. Naređajte ih na pleh prekriven pek papirom i premažite bjelancetom, odozgo možete posuti susamom ili sjemenkama po ukusu. Pecite na 200°C dok ne porumene.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )