Foto: JELENA TRIVIĆ/YOUTUBE

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti Draška Stanivukovića u vrijeme kada je aktuelni gradonačelnik Banjaluke bio narodni poslanik.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske optužen je da je krivično djelo izvršio 23. decembra 2019. godine oko 22 časa u Banjaluci, za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koju su diretno prenosili javni medijski servis RTRS i BN TV.

Prema navodima iz optužnice koja je u posjedu Srpskainfo u toku sjednice Lukač je tadašnjem narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako..inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“ što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život.

– Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, istom je uputio riječi: “Još jednom, još jednom majmune“ nakon čega je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice, na koji način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne- navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prema optužnici Lukač je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Za ovo krivično djelo može se izreći zatvorska kazna do dvije godine robije.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )